OVH vandaag

Een gevestigd familiebedrijf
OVH nv is een gerenommeerd orthopedisch bedrijf dat, in de vestiging te Leuven, een 40-tal vakbekwame en enthousiaste medewerkers tewerkstelt. Zij staan onder leiding van de 4 bestuurders Amélie, Eline, Lien en Thomas.

De dochteronderneming in Namen telt 5 gemotiveerde en geschoolde medewerkers die het Waalse cliënteel precies dezelfde service kunnen aanbieden als het moederbedrijf.

De patiënten afkomstig uit heel België, maar ook enkele uit het buitenland, worden door erkende techniekers - zorgverstrekkers gezien in het bedrijf zelf, bij consultaties in ziekenhuizen, bij privéconsultaties bij dokters of in homes voor gehandicapten.

Maat- en precisiewerk
De hoofdactiviteit is maatwerk fabriceren. Derhalve zijn het inventariseren van de wensen van de voorschrijver en van de patiënt, het vertalen naar het juiste product en het nauwkeurig opnemen van de maten belangrijke vereisten. Een taak die de techniekers van OVH correct moeten uitvoeren. Voorts begeleiden zij in het atelier de daadwerkelijke productie, zodat het gewenste resultaat wordt verkregen. 

Alle materialen en faciliteiten
Voor de productie van de diverse hulpmiddelen beschikt OVH over een uitgebreide stock aan materialen, grondstoffen, halffabricaten en prefab producten. Het spreekt vanzelf dat deze onderneming over de nodige knowhow en gesofisticeerde machines beschikt om al deze uiteenlopende materialen te bewerken. Of het nu gaat om textiel, leder, hout, alle soorten plastiek, metalen of siliconen, bij OVH wordt alles in eigen huis verwerkt. Het resultaat, een perfect passend en hoogstaand product, afgestemd op de behoefte van elke patiënt.

Een totaalpakket
Of het nu gaat om technische orthopedie voor uitwendige prothesen, orthesen, bandagisterie of orthopedische schoenen… bij OVH is elke patiënt, welk probleem hij of zij ook heeft, aan het juiste adres. Ook loophulpen en rolstoelen behoren tot het dienstpakket. Herstellingen en aanpassingen worden ter plekke en zo vlug mogelijk uitgevoerd. OVH levert verder baanbrekend werk voor het produceren van hulpstukken voor kinderen en atleten. In nauwe samenwerking met leveranciers kan er ingegaan worden op zeer specifieke vragen van sommige patiënten. Zo wordt de mobiliteit van zelfs heel jonge kinderen verhoogd en kan menig mindervalide persoon dankzij het gepaste hulpmiddel en de nodige stimulans aan sportbeoefening – en dat zelfs op topniveau – doen.Onze troeven:

Knowhow
Het spreekt voor zich dat OVH in de meer dan 65 jaar van haar bestaan een enorme knowhow en praktische ervaring verzameld heeft op het vlak van orthopedie. Deze kennis, zowel op het gebied van techniek als materiaalgebruik, wordt nog regelmatig up to date gebracht. Zo krijgen de techniekers de mogelijkheid om zowel in binnen- als buitenland congressen, studiedagen en bijscholingen bij te wonen. Naast het grondig bijhouden van vakliteratuur woont het bedrijf ook internationale beurzen bij. De opleiding van de arbeiders geschiedt ter plekke door ervaren vakmensen. Alle techniekers – zorgverstrekkers hebben bovendien een erkende opleiding gevolgd.

Service en flexibiliteit
Een goede relatie tussen patiënt en technieker is in de orthopedie fundamenteel. Een geschikte prothese of orthese kan immers enkel tot stand komen wanneer er een vertrouwensrelatie groeit tussen beiden. Alles bij OVH staat dan ook in functie van de patiënt. Urgente problemen krijgen zonder meer voorrang en wanneer een patiënt door omstandigheden mobiliteitsproblemen heeft, wordt hij in de mate van het mogelijke opgehaald en teruggebracht. Het blijft ook niet bij maat nemen. De technieker luistert naar de wensen en behoeften van de patiënt en stelt deze op zijn of haar gemak, om zo een maximum aan informatie in te winnen. Enkel zo kan hij de productie van het hulpmiddel in goede banen leiden. Het verhaal van iedere patiënt wordt ook bijgehouden om onderhoud en eventuele herstellingen in de toekomst optimaal te kunnen uitvoeren. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de individuele wensen en mogelijkheden van iedere patiënt. Bij OVH beschikt men dan ook over een ruime keuze aan trendgevoelige materialen en modieuze uitvoeringen.

Teamwork
OVH is een familiebedrijf met vlakke bedrijfsstructuur en vlotte communicatie tussen personeel en bestuur, waardoor het prettig samenwerken is. Maandelijks vergaderen bestuur en techniekers om werkwijzen, problemen allerhande en nieuwe producten te bespreken. De onderlinge relaties kunnen op die manier verbeterd worden, hetgeen de verstandhouding ten goede komt. Elkaars diensten overnemen of onverwachts moeten inspringen, is soms noodzakelijk bij ziekte of verlof. De dienstverlening moet immers altijd verzekerd blijven.

Kwaliteit
Ieder hulpstuk geleverd door OVH voldoet aan de richtlijnen van het RIZIV, die tegemoet komt in de kosten ervan. Alle gebruikte onderdelen dragen het CE-label. OVH besteedt de grootste zorg aan de kwaliteit van ieder product op maat. Dankzij haar jarenlange ervaring en knowhow kan dit bedrijf voor iedere patiënt de meest gepaste oplossing aanbieden. Hier zijn uiteraard ook de wettelijk verplichte garanties van toepassing. De patiënten worden duidelijk geïnformeerd over de kosten van de aankoop en voor het regelmatige onderhoud en nazicht van het product.

Veiligheid en milieu
Bij OVH wordt alles in het werk gesteld om de veiligheid van de medewerkers te vrijwaren. Potentieel gevaarlijke producten worden in ontploffingsvrije kasten opgeslagen, alle toestellen zijn beveiligd met noodknoppen en ook al zijn de dampen, die bij de productie eventueel zouden vrijkomen, niet gevaarlijk, werd een speciaal afzuigsysteem geïnstalleerd om ieder risico te vermijden. Ook om het milieu is OVH bekommerd. Dit moderne bedrijf voldoet aan de strengste normen van de Vlarem 2 wetgeving en alle afval wordt geselecteerd en gerecupereerd door bedrijven gespecialiseerd in de verwerking ervan.

OVH vandaag

Meer items

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x